Internetverbindingen

Automatisering staat of valt met de internetverbinding.

Een goede internetverbinding is daarom van essentieel belang. Wij kunnen u daarin adviseren wat voor uw bedrijfsvoering de beste internet oplossing zal zijn. Met onze ruime ervaring op internet gebied en de nauwe samenwerking met diverse internet leveranciers, kunnen wij de meest efficiënte internetverbinding voor u realiseren.

 

Glasvezel internet

Met glasvezel kunt u veruit het snelst internetten. Het grote verschil met DSL en kabel is dat data wordt overgebracht via lichtsignalen. Bij DSL en kabel gebeurt dit middels stroomsignalen. Het signaal reist dus letterlijk met 'de snelheid van het licht'. In de praktijk komt dit neer op internetsnelheden tot wel 500 Mbps. Verder werkt glasvezel 'synchroon', wat inhoudt dat de download- en uploadsnelheden hetzelfde zijn. Een filmpje versturen gaat met glasvezel daarom net zo snel als een filmpje downloaden. En de afstand van uw huis tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de internetkwaliteit.

Glasvezel lijkt dus de beste optie als u gebruik wilt maken van internet. Maar de kans bestaat dat u het niet kúnt gebruiken. Glasvezel is namelijk lang niet overal beschikbaar. Gelukkig wordt het op steeds meer plekken aangelegd.

DSL internet

DSL kent verschillende varianten. Zo is er aDSL, vDSL en bonden vDSL. Bij alle vormen van DSL wordt data overgebracht via de koperlijn, het netwerk van de traditionele telefoonlijn. De V staat voor Very-high-bitrate. vDSL haalt downloadsnelheden tot 100 Mbps en tot 30 Mbps voor uploaden. Voor vDSL mag de afstand van het adres tot aan de wijkcentrale echter niet langer zijn dan 1500 meter. Dat is korter dan bij aDSL.

Bij DSL wordt data overgebracht middels stroomsignalen. Bij deze techniek is de kans op 'ruis' groter, zeker naarmate de af te leggen afstand toeneemt. Daarnaast is de uploadsnelheid trager dan de downloadsnelheid. Woont u meer dan twee kilometer van de centrale? Dan wordt uw internet al direct een stuk langzamer. vDSL vermindert de nadelige effecten van ruis en lijnlengte. Het haalt downloadsnelheden tot 100 Mbps en uploadsnelheden tot 30 Mbps - afhankelijk van de lijnlengte.

Het is ook mogelijk om in veel situaties 2 vDSL lijnen te bundelen (bonded vDSL). Daarmee haal je twee keer zoveel snelheid als de enkele vDSL verbinding. Daar is wel speciale apparatuur voor nodig welke de 2 lijnen kan bundelen zodat het 1 lijn lijkt.

Kabelinternet

Met 'de kabel' bedoelen we de oorspronkelijke televisiekabel. Middels stroomsignalen wordt data overgebracht via deze kabel. In tegenstelling tot glasvezel en DSL kan bij kabelinternet alleen de netwerkbeheerder zijn diensten aanbieden.

De snelheid van het internet hangt af van het pakket dat u aanschaft. Een voordeel is dat de beloofde snelheid tevens de daadwerkelijke snelheid is. De afstand tot de centrale heeft namelijk geen invloed op de kwaliteit. Ook telefonie en (interactieve) televisie vertragen de internetsnelheid niet.

Alternatieven

Mobiel internet - Met de komst van 5G is mobiel internet als vervanging voor vast internet een optie geworden. Er is een speciaal modem voor nodig.

Voor deze technieken geldt dat deze alleen interessant zijn voor (buiten)gebieden waar vaste internetverbindingen niet toereikend zijn. Voorne ICT biedt in buitengebieden 4G/5G voor thuis en werk aan. Hiermee kunnen snelheden worden gehaald van wel 500 Mbit/s.

Neem contact met ons op

Maak vandaag nog een afspraak om de mogelijkheden te bespreken

 

Contact

Voorne ICT

Pascalweg 2
3225 LE, Hellevoetsluis

T. 0181 - 745 400
E. info@voorne-ict.nl

Socials

Facebook
Linkedin
Instagram

Links

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

© Voorne ICT 2023, webdesign door VDLX
Internetverbindingen Ervaar ook de verschillende internetverbindingen die Voorne ICT levert. Goed internet is van essentieel belang. Wij kunnen u adviseren wat voor uw bedrijfsvoering de beste internetverbinding zal zijn. Voorne ICT, vdsl, verbinding, glasvezel, ADSL, internet, dsl, kabel, vvdsl, 4g, 5g, automatisering, internet verbinding, bedrijfsvoering, data, download, upload, wijkcentrale, mobiel internet, stroomsignalen